piknickmys

Idag slutade jag kl 11 på skolan och hade min sista idrottlektion NÅGONSIN! Lite ledsamt faktiskt. Tycker ju om det. Gick i alla fall runt Lillfjärden med Linn och Josefin. Efter skolan åkte jag och Josefin till Bergsjö och åkte först till apoteket för att fixa pollenmedicin till mig som håller på och dör av kliande ögon samt en jävla snuva. Sen åkte vi och köpte lite piknick och myste på en filt med musik och spelade lite fotboll. Nu sitter jag i soffan och ska bara kika på film/serier/tv heeela kvällen. Hoppas det inte blir strömavbrott igen för nu har det blivit så 4 gånger redan...
 
Eftersom mamma och pappa är och inventerar ikväll tänker jag göra egen gopizza (med falukorv istället för skinka). Min systers sambo lärde mig det när jag var hos dom, det är tydligen något libanesiskt. Hur som helst så är det SJUKT mycket godare än med skinka på så om ni ska göra egen pizza någongång - ta riven falukorv!!! Nu blir det serietajm!

Minnen

VIll bara slänga in en bild för utfyllnad och säga att jag är ledig imorgon! Lycka! Tänker dock plugga jävligt mycket  men också sola om det blir sol och hälsa på min bästa mormor. 
Fan vad jag saknar den gamla tiden. Var 5 st i ett gäng som alltid hittade på något och hade våra härliga myskvällar och partykvällar. Sån himla underbar tid. Var aldrig rastlös eller hade tråkigt och hade inte så mycket tankar snurrandes i huvudet. Spelade även fotboll och dansade streetdance som jag saknar nå otroligt! Nuförtiden är det stress hit och dit samtidigt som jag har tappat det där med att alltid hitta på något. Skönt ibland det också men vill verkligen börja använda mina dagar till max, innan det är försent. Sjukt att jag bara har 1 år kvar med min fina klass och pressen att klara körkortet så snabbt som möjligt drar i en. På bilden ser ni två av mina fina vänner från högstadiet. Tycker bilden är så grymt cool och den här kvällen var så himla rolig!
 
Den här sommaren har jag lite småsaker planerat och har satt upp ett mål med sommarlovet - mitt sista riktiga sommarlov - och det känns toppen! Det ska bli en sommar med resor, fester, jobb och grillkvällar i mängder. SOMMAR 2013!

Estocolmo

Har haft en riktig härlig helg! Var till Stockholm och hälsade på min syster, hennes sambo och min lilla systerdotter. Åt grillat, såg eurovision, shoppade och myste på med lillskiten. Vägen dit var dock jobbig då jag åkte tre olika bussar och tre olika tåg, men det gick bra. Kan inte beskriva hur mycket jag älskar min syster och vilken bra kontakt vi har trots att vi inte har samma mamma, bor i olika städer och hon är 14 år äldre. Min andra halva halva, haha.
 
I fredags var det dock inte så roligt då jag var till doktorn. Fick konstaterat att jag har en kronisk hudsjukdom. Påbörjade behandlingen i helgen och den känns verkligen jobbigt. Får inte sminka mig (mascara går bra) och inte heller vara i solen. Ska också helst undika varma drycker, varm mat (?!?), träna hårt, vistas i kyla och hög värme plus 1000 saker till. Ja, det känns jävligt jobbigt och inte minst när människor runt 30-50 brukar ha sjukdomen. Var tydligen en av dom väldigt få som har det före 20-årsåldern, om ens det... Om behandlingen nu inte funkar får jag troligen äta någon speciell antibiotika som kan ta upp till två år och t ex gå på laserbehandling. Allt känns skit med andra ord men jag kommer klara det. Kommer få anpassa mig i hela mitt liv till vissa saker men det känns egentligen som en baggis när man tänker på alla som har det mycket mycket värre än jag. 
 
Nog om det, nu ska jag titta på halv åtta hos mig och ha det bra, för imorgon har jag soooovmorgon! Tjingeling

Långhelg

Det här med bloggning går ju i lite vågor som ni kanske har märkt men så är det och så får det bli.
 
I torsdags åkte jag på en snabbvisit till Sundsvall. Gick med Mellanie och Meja på stan. Sedan blev det en tripp hem till Mellanie en stund och därefter buss till mam och pap på kvällen. På fredag jobbade jag från 8-17. Var en av de roligaste jobbdagarna då det var många sommarjobbare och jag var på fruktavdelningen hela dagen. Kan inte sluta längta till sommarn nu. Just det här med att jobba och få pengar längtar jag också till. Kan inte ha en bättre arbetsplats och arbetskollegor.
 
Igår var jag och mamma till Gävle och shoppade och hade det så himla mysigt. Tror aldrig jag har sett mamma köpt så mycket grejer, haha. Själv fick jag med mig två tröjor, ett par skor och en riktigt frän present till en blivande 18åring. Vi åt på Coffee Lounge och åt en himla god sallad.

Idag vaknade jag 8 (!). Somnade dock 22 igår då jag hade riktigt ont i huvudet. Började i alla fall med att städa lägenheten och diska lite och sedan kom min bror med familj, Erik, mamma och pappa på besök. Åt gofika och hade det trevligt. Dom åkte hem och jag fick skjuts till ICA MAXI. Så nu i eftermiddag har jag gjort tacos och nu tänkte jag ta och prova en av de omtalade yolliboxarna medan jag pluggar bokföring.

SUMMER

Fick hem min älskade Bondelidtröja idag + massor med sminkprover. Tröjan var såå fin, helt galet! Får se om jag visar den senare, kanske. Idag var sista dagen innan lååångheeelg. Skönt med lite mer ledigt, det får man aldrig nog av. Imorgon ska jag till min fina vän Mellanie i Sundsvall som har varit i Spanien. Har så mycket att prata om så det är inte sant! Åker dock hem senare på kvällen för på fredag ska jag jobba. Nu ska jag packa lite tills imorgon så mina föräldrar kan ta med min väska hem till dom sen då jag ska dit. 
 
 
Vill föresten ha

klippt

Haft en otroligt lång dag i skolan idag. Den tog liksom aldrig slut... Gick på stan efter skolan med Alva och Josefin ett tag. Tog även en glass med Alva och satt på Jambos uteservering och myste på. Det känns verkligen som sommar nu och man mår så jävla bra då! Klippte mig vid fyra och nu är håret till axlarna. Herregud vad mycket jag har klippt bort. Sjukt skönt är det i alla fall men måste nog vänja mig ett tag över hur det ser ut.
 
Innan jag åkte hem gick jag på hemköp och köpte mig ett grillat BBQ kycklingspett som jag åt med sallad till middag. Sallad med fetaost. Underbat gott! Nu har jag suttit framför datorn alldeles för länge så nu ska jag ta undan alla kläder i lägenheten och ta undan disken. Sedan ska jag sätta mig och läsa min älskade bok. Hörs så länge
De här bilderna tog jag för ca ett år sedan. Har lite kortare hår än det på bilderna so you know, shit

Underbara sol

Vilket vårväder det har varit idag, otroligt! Har suttit på balkongen någon timme och läst bok. Fick faktiskt liiite färg. Nu i eftermiddag har jag sprungit upp och ner i trapphuset med tonvis med tvätt. Men nu är det klart och givetvis så har jag hela lägenheten full med blöta kläder som alltid. Just nu sitter jag med ett stort glas gurkvatten och äpplen doppade i jordnötssmör, mums! 
 
Imorgon ska jag klippa håret. Känns som att det var tusen månader sedan sist. Ska klippa mer än en dm så vi får se hur det blir. Lite nervo faktiskt. Nu ska jag fortsätta att titta på Morgan och Ola-Conny. Haha, har ni inte sett "en stark resa - igen" så har ni missat något sjukt roligt program! tjarå
 

hola

Fick besök av Mira och Tuva igen igår eftermiddag, Mira hade även storasyster Leia och farmor Maggan med. Det blev mer spel och fika av vår goda sockerkaka. Spelade även lite piano och hade det supermysigt. Var så länge sedan jag spelade sist nu. Var så härligt att bara sitta ner och köra några melodier när småtjejerna sjöng med. Det är sånna här stunder man bara njuter av att ha en sån underbar släkt, vänner och familj.
 
I fredags beställde jag tågbiljetter till Stockholm. Ska vara hos min älskade syster, sambo och nyfödda systerdotter. Längtar verkligen! Dock är det om två veckor. Vi har planerat in så att det är eurovision samtidigt, haha, då både jag och min syster är så pepp på det. 
 
mvh en tjej som vill ha sommar och vara brun

Recept till en nyttig jordnötssmörspaj.

Som sagt så skulle jag skriva receptet till peanutbutterpie'en jag gjorde till lunch. Det är ett recept som är en nyttigare variant och den var riktigt god och väldigt mättande. 
 
Bilden är från google. Inte samma recept som jag gjorde men liknande.
 
Pajbotten:
3 msk havregryn
2 msk jordnötssmör
2 msk naturell yoghurt
 
Fyllning:
1/2 banan
1/2 msk kakao
1/2 msk jordnötssmör
1/2 msk naturell yoghurt
 
Gör såhär
Pajbotten: Blanda havregryn, jordnötssmör och yoghurten till en smörliknande smet. Lägg smeten i en pajliknande form (tänk på att formen ska få plats i mikron) och värm botten sedan i 3 min i mikrovågsugnen.
Fyllningen. Mosa bananen och blanda med de andra ingredienserna.
 
Fyll pajbotten med fyllningen och VIPS så är pajen klar!
 
OBS! Kom ihåg att det är en nyttigare paj. Alltså inget socker eller sötning är i så ät gärna med något sött så som jordgubbar, melon, hallon eller något annat finurligt. (Jag tog banan då jag inte hade annat men rekomenderar jordgubbar tillsammans med banan.)
 

SAFE HEAVEN

Igår såg jag en otroligt bra film! Är bara tvungen att tipsa om den. Safe heaven heter den och den var så himla fin. Filmen har också enligt mig en av världens snyggaste skådespelare - Josh Duhamel - i så det gjorde ju det hela mycket bättre. Älskar även Julianne Hough som är en skitbra skådespelare med. KÄRLEK PÅ FILMEN
k

Dåliga iphonebilder

Hej! Sitter nu hemma hos föräldrarna och äter peanutbutterpie (kan visa receptet senare). Nu på förmiddagen fick jag en liten tjej och en hund på besök. Så vi tog och spelade lite spel och bakade sedan en sockerkaka. Nu har Mira och lillhunden Tuva åkt hem så då passade jag på att gå in lite här. 
 
Igår var jag på skolan från kl 8 till 9.20 för att mina andra lektioner var inställda. Kom hem och började städa, bädda nytt i sängen och stryka lite sängkläder. Är så skönt att veta att man har hela dagen framför sig! Åt sedan grillad oxfilé och sallad till lunch som mamma var och lämnade dagen före. Åh gud vad gott det var! Vid 12tiden mötte jag upp Julia så då gick vi på stan i några timmar och satt ute på Waynes med en varsin iste i det underbara vädret. Efter stan åkte jag hit till barndomshemmet och hade myskväll med mam och pap. 

RSS 2.0